De vereniging

Zeemanskoor Ahoy is opgericht in 2012 en sindsdien heeft het muzikaal gestormd rondom Angeren. Dat merkt u zeker als u dit koor hoort zingen’. Het enthousiasme en kwaliteit van dit, uit ruim 60 zeebonken bestaande, koor is een genot om mee te maken.
Onder  leiding van dirigent Monique Jansen wordt een repertoire gezongen uit een selectie van ruim 80 bekende en minder bekende zeemansliederen, variërend van 2- tot 4 stemmig. Niet alleen vaderlandse-, maar ook engelse en duitse liederen worden ten gehore gebracht. 
De instrumentale begeleiding, bestaat uit: 3 accordeonisten, 3 gitaristen en een drummer. De meeste optredens vinden plaats in de regio Lingewaard, maar ook ‘buitengaats’ zoals o.a. het Openluchtmuseum in Arnhem, optreden op de fameuze Duitse drie-master “Gross Herzogin Elisabeth” in Harlingen, Sail Scheveningen (2019) en het zondagmiddag concert in het Sonsbeekpark te Arnhem zorgen voor de variatie in optredens. Gast waren wij ook bij het 25 jarig lustrum van de Deurdweilers uit Angeren. In 2018 maakten we een heuse Zuiderzeetournee, we waren te zien en te horen bij Sail Kampen, bij de Tall Ships Races 2018 in Harlingen en tenslotte in Nijkerk.
Bijzonder was ook het KIKA concert dat wij gaven samen met het Betuws Orkest Senioren in november 2019 in een uitverkochte Zandse Kerk te Huissen. Het concert bracht ruim €1000,00 op voor KIKA, de stichting die strijdt tegen kinderkanker. 
In 2022, na de coronastilte, traden wij op in o.a. Lunteren, Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, Harlingen (Tall Ship Races)  en tijdens het shantyfestival in Ede en Elst.

In 2023 hebben wij, onder andere, opgetreden tijdens SAIL DEN HELDER

Het zeemanskoor Ahoy oefent elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Dorpshuis in Angeren.

Elke “zee”man die wil zingen nodigen we uit om eens binnen te lopen tijdens onze repetitie avond om te luisteren. Meldt u zich eerst even bij Jan Wanders.(zijn telefoonnummer staat onderaan deze pagina)

Schip Ahoy kent een bestuur, de repertoirecommissie selecteert en kiest het repertoire uit dat wij zingen. Wij beschikken over onze eigen geluidsapparatuur.
Wij zingen “Zeemansliedjes, sfeer-en gelegenheidsliedjes; zingen voor ons eigen plezier en voor ons publiek”.  Ons streven is om een kwalitatief goed koor neer te zetten, dat door zijn uitstraling zorgt voor optimaal entertainment. Zodanig, dat het mensen raakt, ontroert en vermaakt.
“Muziek is leven; leven is muziek”.

Scroll naar boven